Algú hem podria dir com es distingeix les èpoques de pau de les de guerra?

 

Algú hem podria dir com es distingeix les èpoques de pau de les de guerra?

 

Amb el recent conflicte d’ Israel amb el Líban m’he perdut. De fet, ja fa temps que m’he perdut. I el mur de la vergonya? No era il·legal? I Els assassinats selectius?

 

Jo hem pensava que les lleis internacionals eren el marc a on s’establia unes regles de joc en la barbàrie, però ja no serveixen absolutament de rés.

 

Les lleis internacionals donen –i dic donen, per que de fet segueixen vigents-, donen protecció a certes persones a les quals no es pot atacar. A estat així des dels Romans…. en temps de pau, almenys.

 

A la batalla d’Agincourt, els francesos lluitaren contra els arquers britànics. Era com un partit de polo. Els observaven uns emissaris que escollien als vencedors. I si un soldat deposava les armes era ben tractat…. i les lleis internacionals es van redactar en aquella època.

 

En un temps i en un espai a on es podien distingir les èpoques de pau i les de guerra.

 

La simple idea d’atacar a una única persona era ridícula.

 

Als francesos no se’ls haguera acorregut mai intentar matar a William Pitt.

 

Tot va canviar després de Pearl Harbor…. Els Estats Units van declarar la guerra a Japó, però van matar a Yamamoto, l’almirall ideòleg de l’atac.

 

Bonhoeffer va intentar assassinar Hitler, i si ho hagués aconseguit, no dubto que avui dia tindríem monuments al assassí, i ho explicaríem joiosament a les sobretaules dels dinars.

 

Actualment, les missions bèl·liques dels Estats Units tenen èxit o no en funció de dos coses: si s’ha vençut i si hi ha hagut poques baixes civils. Els terroristes intenten maximitzar les dos. Les dones embarassades pareixen bombes! I les lleis internacionals? Ni les lleis de la naturalesa ho explica això!

 

No ho se,….com he dit abans, estic perdut, però no crec en la pena de mort i si algun civil ha comés un error ha de ser jutjat. No executat sumaríssimament per un nano amb un cinturó bomba.

 

Un monge va escriure: “no sé què és lo correcte, senyor, però espero que el voler complaure-us us complagui”. No sé si és qüestió de religió, però lo cert és que hi ha molta maldat al món, i tots els països s’han posat d’acord per a crear una lliga de països mediocres.

 

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Algú hem podria dir com es distingeix les èpoques de pau de les de guerra?

 1. maduixeta diu:

  Algú hem podria dir com es distingeix les èpoques de pau de les de guerra?

  Sé que és trist, però crec que la resposta és la següent:
  “perquè surt a la tele”

 2. cosplay diu:

  Eps, Nike va rectificar arrel d ela pressió internacional i ara és un referent en condicions “justes” de deslocalització (ens agradi o no).

  Això vol dir que la conscienciació i l’acció funcionen. Endavant doncs.

Els comentaris estan tancats.